jeden z moich pierwszych poznanych zespołów japońskich. i ulubionych.
od lewej: Tora, Hiroto, Shou, Saga, Nao
góra od lewej: Tora, Saga
dół od lewej: Hiroto, Shou, Nao
Alice Nine (jap. アリスナイン, arisu nain?) - japoński zespół sceny visual kei. Założony w roku 2004 z inicjatywy Nao i Sagi, którzy namówili do współpracy Shou i Torę. Nieco później dołączył do nich Hiroto. We wrześniu 2004 zespół przyłączył się do wytwórni płytowej PS COMPANY, a nazwa zespołu uległa zmianie z Alice Nine (jap. アリス九號, Alice Nine?) na alice nine. (jap. アリス九號., alice nine.?). Wraz z czerwcem 2009 grupa powróciła do poprzedniej nazwy - Alice Nine (jap. アリスナイン, Alice Nine?), jednak japoński zapis uległ zmianie - w całości zapisywany jest katakaną.
Grają muzykę różnorodną, której nie sposób zaszufladkować. Od mocnego rocka, poprzez utwory pop-rockowe, aż po spokojne kompozycje.
[właściwie to już sama nie wiem jak jest aktualnie z ich nazwą xD / wikipedia <33]
SHOU vocal
ulubiona muzyka: LUNASEA、KORN、Atari Teenage Riot、The Used、MUSE
grupa krwi: O
wzrost: 177cm
waga: 58kg
hobby: chodzenie do secondhand'ów
HIROTO gitara
ulubiona muzyka: post rock
wzrost: 166cm
waga: 51Kg
hobby: zwiedzanie
NAO perkusja
ulubiona muzyka: alternatywna
grupa krwi: A
wzrost: 170cm
waa: 53Kg
hobby: HIKIKOMORI
TORA gitara
ulubiona muzyka: Korn
wzrost: 182cm
waga: 70kg
hobby : deskorolka/BMX
SAGA bas
ulubiona muzyka: UNDERWORLD/downy/NUMBER GIRL
grupa krwi: AB
wzrost: 175cm
waga: 55kg
hobby: spacer z psem
do przesłuchania polecam:
RAINBOWS: http://www.youtube.com/watch?v=QtBoGjsOPjE
Shunkashuutou: http://www.youtube.com/watch?v=Gz46XekqlCA
Blue Planet: http://www.youtube.com/watch?v=lIV2GmEJHUI
Eraser: http://www.youtube.com/watch?v=YONCVpJpOdg
no i jakiś live by się przydał: http://www.youtube.com/watch?v=wdPJd1JJAZw
ah, i Shou jest moim mężem od dwóch lat, mam z nim (nie)oficjalny ślub, także wara mi od niego jak coś ^-^
Ostatnio edytowany przez Nishi (2010-02-18 11:29:15)
Lubie Alicje, a fazy na "Rainbows" chyba nigdy się nie pozbędę. Z nowych piosenek "Sleepwalker" też jest całkiem niezły. A, i gdzie profil Hiroto?? Uwielbiam go XDD
taaaak, jak raz dam RAINBOWS do odtwarzacza to potrafię zapętlać go dziesiątki razy. :D
a profil Hiroto przecież jest :P
Mój piękny Tora *_*. Kiedy ich słuchałam doszłam do wniosku, że mam okropną słabość do gitarzystów zespołów rockowych XD.
Już ich nie słucham, bo od baaaardzo dawna w ogóle nie słucham jrocka, ale kiedy miałam na niego fazę uwielbiałam ich. Blue Planet było moją najukochańszą piosenką na świecie ;3. Ciągle podoba mi się ich styl grania, ich piosenki szybko wpadają w ucho <3.
너 같은 사람 또 없어 주위를 둘러봐도 그저 그렇던 걸
13.07 - 24.07 Buongiorno, bella Italia~! ^^.
Ach, faktycznie XDD Wybacz, mój komputer ma skłonności do robienia dziwnych rzeczy XDD To wszystkie jego wina (btw, muszę go wymienić) XDD
Taaa, Rainbows wciąga. A tłumaczenie polskie widziałaś?? Tekst jest świetny, zresztą jak wszystkie, które czytałam przetłumaczone chociażby na angielski ^^ Ja ze swej strony polecam też wszystkim "Ruri no ame" i "Yami ni chiru sakura", z czego to drugie trochę groźne i dość stare z czasów jak to oni byli tacy mhroczni visualowi i nie wiadomo jacy jeszcze XDD
Ostatnio edytowany przez Ginger (2010-02-18 15:37:48)
Juniorek
ja tam o nich wcześniej nie słyszałam x_x ale historię muzyki Azjatyckiej zaczęłam od piosenek z anime po czym od razu ruszyłam w kierunku rocka granego przez Dirusie i Desperaisy xD Wtedy przypadkiem trafiłam na DBSK i zaczął się koreański szał. Przepraszam za niedopatrzenie i brak powrotu do jrocka i tym samym poznania tej jak się okazuje fantastycznej grupy. A jego głos jest czasem taki podobny do Kyo że xD
Chiku, ja jak poznałam kpop to też "odstawiłam" jrock xD po prostu nie mam tyle czasu, żeby słuchać obu xD Ale na alice nine jeszcze się znajdzie miejsce. ^^
widziałam ang. tekst R, bardzo mi się podoba. ;3 a z tego co pamiętam "Ruri no ame" ma bardzo fajny teledysk *-* "Yami ni chiru sakura" też jest świetne, a teledysk taki ymm... wyjątkowy xD
Deeeespyyy! aż chyba ich sobie włączę, bo zapomniałam nawet jak brzmią >>
Ostatnio edytowany przez Nishi (2010-02-18 15:48:52)
A myślałam, że tylko ja miałam takie przeprogramowanie z jrocka na kpop XDDD Widzę, że jest nas więcej XD Może fani jrocka mają jakieś skłonności do szybszego popadania w kpopmanię XDD Aaaa, Ruri no ame ma śliczny teledysk, jak ta kobitak z tym wachlarzem tańczy albo Hiroto na shamisenie bodajże gra ^^ Yami ni chiru sakura....nie mam pojęcie po co Shou świeci tym laserkiem w kamerę XDD I te niezidentyfikowane rzucanie się po całej powierzchni, jakie to słodkie XDD
to świecenie w kamerę to pewnie coś w stylu "ej, Ty, patrz! tutaj jestem!", bo przecież 90% klipów to i tak filmowanie twarzy Shou XD nie żeby mi to przeszkadzało! :DD
Tak w sumie to lubię ich, ale muzycznie są dość słabi.To jeden z tych zespołów, który mi tylko wyglądem ostatnio punktuje. Na dłuższą metę po prostu się nudzą i nie mogę ich słuchać :/
Ach, Alice Nine ~ Jeden z moich ulubionych zespołów j-rock'owych *_* Uwielbiam Nao <3 Moim zdaniem mają dobrą muzykę, a na RAINBOWS również miałam długotrwałą fazę x]
Ginger napisał:
A myślałam, że tylko ja miałam takie przeprogramowanie z jrocka na kpop XDDD Widzę, że jest nas więcej XD Może fani jrocka mają jakieś skłonności do szybszego popadania w kpopmanię
Ja chwilowo też nico zaniedbałam j-rock'a na rzecz k-pop'u, ale staram się to nadrabiać w każdym możliwy sposób... Ale to wszystko przez SuJu!! Kiedyś miałam fazę na DBSK, teraz na SuJu i mogę ich słuchać w kółko O.o Bardzo bym chciała powrócić na ścieżkę j-rock'a bo w końcu mam we wrześniu koncert D'espairsRay i nie wypada iść mając fazę na k-pop xDD
Tak w ogóle to mam pytanie: czy tylko ja uważam alice nine bardziej za zespół pop/rockowy niż rockowy? Jak dla mnie oni właśnie grają bardziej pop/rock, w większości bowiem ich piosenki są dość lekkie i nijakie.